16 вересня 2015 року в м. Малин відбувся семінар на тему «Поширення досвіду вирішення проблеми деградації земель – запорука екологічної дружньої та здорової громади»

16 вересня 2015 року в м. Малин Житомирської області в рамках проекту ПМГ ГЕФ "Діяльність місцевих громад у вирішенні проблеми деградації земель, забруднених радіонуклідами" відбувся семінар на тему "Поширення досвіду вирішення проблеми деградації земель – запорука екологічної дружньої та здорової громади". В заході взяли участь представники органів місцевої влади, місцеві фермери, науковці, представники громадських організацій та громадські активісти. Учасники семінару обговорили наявні екологічні проблеми Полісся, пов'язані із нераціональним господарюванням та шляхи їх вирішення для розвитку аграрного сектору регіону. Велика увага акцентувалася на збалансованому та екологічно безпечному агровиробництві. Науковці Інституту Полісся НААН та Житомирського національного агроекологічного університету представили свої напрацювання щодо способів відновлення деградованих земель та біопрепаратів для забезпечення екологічно безпечного землеробства.

 

Теми доповідей семінару:

-Впровадження сучасних біотехнологій кормовиробництві у громадському секторі

-Екологічні аспекти вирішення соціально-економічних проблем села при впровадженні наукових розробок сталого розвитку на прикладі проекту ПМГ ГЕФ «Діяльність місцевих громад у вирішенні проблеми деградації земель, забруднених радіонуклідами»

-Шляхи запровадження освіти в інтересах сталого розвитку в Україні

-Стратегічні пріоритети діяльності Глобального екологічного фонду в новому циклі ГЕФ-6