В рамках Форуму "Довкілля для України-2018" відбувся семінар з питань енергоефективності та зміни клімату

22-24 травня 2018 року в  Міжнародному виставкову центрі у м. Києві відбувся Міжнародний екологічний форум «Довкілля для України 2018».

Програма Форуму включала  виставку та презентації учасників форуму, роботу дискусійних майданчиків, круглих столів, семінарів та конференцій. Головними складовими Форуму стали питання енергоефективності та зміни клімату; «зеленої економіки», як механізму сталого розвитку; збереженню розвитку національних парків та заповідників; управління відходами їх утилізації та переробці,  екологічним проблемам сектору безпеки і оборони України та екологічній освіті.

До участі у заході були залучені представники органів державної влади, представники екологічної громадськості, екологічних навчальних закладів та ін.

За сприяння проекту ПМГ ПРООН/ГЕФ «Розбудова спроможності громад – запорука підвищення енергоефективності» в рамках проекту ПРООН «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на моделі ЕСКО» на Форумі було проведено семінар та виставку «Енергоефективність та зміна клімату: підходи та інструменти для забезпечення сталого розвитку громад».

Під час семінару було проведено ряд презентацій, присвячених реалізації проектів з енергоефективності у малих містах, селищах та ОТГ, їх підготовці та практичному досвіду (на прикладі проектів модернізації муніципальних систем вуличного освітлення); кращим практикам сприяння сталого розвитку на Житомирщині та досвіду запровадження інтерактивних  інструментів з поширення обізнаності в сфері енергоефективності та зміни клімату.