Акція "Цілі сталого розвитку в громадах - молодь діє!" у селі Кмитів!

12 вересня 2020 року у Кмитівській спецшколі-інтернат Житомирської обласної ради для учнів з особливими потребами була проведена акція «ЦІЛІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В ГРОМАДАХ – МОЛОДЬ ДІЄ!», метою якої є розширення можливостей та участь молоді у прийнятті екологічно обґрунтованих рішень, спрямованих на збереження навколишнього природного середовища.

У рамках екологічної акції 24 вихованці закладу у цікавій та доступній формі ознайомилися з Цілями сталого розвитку, як вони впливають на наше життя і що ми можемо зробити у повсякденному житті для того, щоб досягнути 17 Цілей сталого розвитку до 2030 року.

Кмитівська спецшкола-інтернат Житомирської обласної ради також долучилась до молодіжного руху «Компостування у громадах – молодь діє», в рамках якої отримала компостний контейнер з можливістю запровадження практики вермикомпостування у власному закладі. Для учнів спецшколи-інтернат та персоналу була проведена презентація щодо біотехнології вермикомпостування органічних відходів, визначена важливість методу компостування та сортування сміття, що в свою чергу сприяє збереженню довкілля, адаптації до змін клімату та раціонального природокористування.

Керівництво Кмитівської спецшколи-інтернат Житомирської обласної ради висловлює вдячність Програмі малих грантів ПРООН-ГЕФ за підтримку молодіжного руху дітей з особливими потребами, що в свою чергу допоможе учням правильно поводитися з органічними відходами та сприятиме формуванню екологічного мислення.