Акція "Цілі сталого розвитку в громадах - молодь діє!" у селі Водотиї на Житомирщині!

11 вересня в Водотиївському ліцеї Брусилівської селищної ради відбулась акція «Цілі сталого розвитку в громадах – молодь діє!». Акція стала однією з низки заходів, що проводиться в Житомирській, Чернігівській та Київській області в рамках інноваційної програми ПМГ ПРООН-ГЕФ «Молодь та зміна клімату».

Одним з пріоритетних завдань Програми є розширення можливостей та участь молоді задля прийняття екологічно обґрунтованих рішень, розвиток лідерства сільської молоді у впливі на місцеву та національну політики, шляхом підвищення обізнаності, розвитку потенціалу, підтримки практичних заходів та сприяння обміну знаннями і передовими практиками.

Так, для 40 учнів Водотиївського ліцею було організовано квест «Цілі сталого розвитку – вивчай та досягай!». За результатами квесту учасники пройшли 17 тематичних станцій, які відповідають 17 Цілям сталого розвитку, отримавши нові знання та погляди, сформувавши нові цінності, які допоможуть в прийняті відповідальних рішень та досягненні Цілей сталого розвитку.

Крім того, для учнів було проведено гру «Цикл життя речей», яка показує важливість свідомого та відповідального споживання, акцентує увагу на те, як безвідповідальне споживання впливає на наш добробут та процвітання, як споживання пов’язане із збереженням природних ресурсів та екосистем та гру «Привілейована хода», яка показує важливість свідомого та відповідального споживання, акцентує увагу на те, як безвідповідальне споживання впливає на наш добробут та процвітання, як споживання пов’язане із збереженням природних ресурсів та екосистем.