Допомога аграріям Житомирської області

За ініціативою Міністерства аграрної політики та продовольства України ТОВ «МОНСАНТО НАСІННЯ» компанії Байєр погодилося допомогти аграріям і надати на благодійній основі 35,5 тонн насіння кукурудзи. Громадська організація «Асоціація фермерів та приватних землевласників України в Житомирській області» за сприяння Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики разом з волонтерами Мережі «Зелена Житомирщина», об’єднаними територіальними громадами та громадськими об’єднаннями фермерів сформовали потребу насіння кукурудзи для 150 малих приватних підприємств та фермерських господарств Житомирської області.

Більше як два місяці тому, життя нашої країни та всього світу змінилося назавжди. Українські аграрії виходять на поля, щоб забезпечити світ сільськогосподарською продукцією, не зважаючи на воєнні дії, знищені та частково пошкоджені елеватори та приміщення сільськогосподарських господарств, заміновані поля. І попри всі найтяжчі труднощі, які виникли, усі сільськогосподарські підприємства Житомирської області проводять весняну посівну компанію.

Цієї весни всіма категоріями господарств області передбачається посіяти 389,0 тис. га ярих зернових та зернобобових культур, що на 13,5 тис. га більше ніж у минулому році.