Конкурс «Енергія і середовище»

 

Енергія і середовище 2015

Конкурс «Енергія і середовище» в Україні в 2014–2015 навчальному році є Національним туром Міжнародного конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище», що проводиться в рамках міжнародної освітньої програми SPARE та всесвітньої декади ООН «Освіта для сталого розвитку» за підтримки Норвезького товаристенергетики).

 

Гасло конкурсу

У цьому році конкурс проходить під гаслом:

Енергоефективність – найбільш велике, чисте та дешеве джерело енергії.

Номінації

Для школярів:

  • Номінація 1.Проекти з енергозбереження, енергоефективності та відновлюваної енергетики.
  • Номінація 2.Інформування суспільства/пропаганда енергоефективності.

Для педагогічних працівників:

  • Номінація 3.Педагогічна розробка.

Детальніше дивіться умови проведення конкурсу.

Умови участі

Офіційне положення про проведення Національного туру Міжнародного конкурсу
молодіжних проектів з енергозбереження «Енергія і середовище 2015»

Спочатку уважно прочитайте умови участі у конкурсу:

Завантажити умови проведення конкурсу «Енергія і середовище 2015″

Після цього для подання на конкурс своєї роботи заповніть анкету учасника:

Анкета-Заявка-Енерiя-Середовище-2015

Важливо!Заповнену реєстраційну анкету та конкурсну роботу (в електронному вигляді, українською мовою) необхідно до 10 січня 2015 року надіслати на обидві наступні електронні адреси: radchenko@nenc.gov.uата eremurusua@ukr.netз темою листа (обов’язково, бо ваша робота може загубитися): «На конкурс «Енергія і середовище».

Хто може взяти участь у конкурсі

Взяти участь у конкурсі можуть учні, вихованці загальноосвітніх, професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів віком до 17 років включно, які мають досягнення у практичній діяльності в сфері змін клімату, енергозбереження, використання поновлюваних джерел енергії для місцевих потреб, підвищення енергоефективності шкільних будівель.

Також в номінації для педагогів можуть взяти участь роботи педагогічних працівників загальноосвітніх, професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів, які мають напрацювання з питань роботи з учнями і населенням щодо ефективного використання та збереження енергії.

Конкурсні роботи минулих років

Роботи за минулі роки проведення конкурсу опубліковані на сайті методичних матеріалів Еремурусу. Подивитись їх можна за цим посиланням:

Рекомендації для учасників конкурсу

Важливо! Попередження!Зверніть вашу увагу на те, що правилами проведення конкурсу не допускається копіювання робіт інших учасників або подання на конкурс робіт, що не являються самостійною розробкою учасника конкурсу. Будь ласка, вживайте зусиль для того, щоб ваша робота дійсно належала вам. Це є головною запорукою вашого успіху. Пам`ятайте, що на конкурсі вже багато років поспіль працює досвідчене журі, завданням якого є якісна оцінка ваших робіт.

Рекомендація:намагайтеся зробити свою роботу оригінальною, конкретною, практично застосованою. Для цього вам в нагоді стануть наступні рекомендації (обов`язково для ознайомлення):

Рекомендации для подготовки проектов по энергоэффективности — система компетенций, критерии оценки, методология разработки