Молодіжна ярмарка в м. Радомишль

В нелегкий час для України, ми об’єднуємося і відбудовуємо нашу країну разом. Так, в м. Радомишль відбулася акція в рамках реалізації проєкту Сади перемоги Радомишльської громади за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми ЄС для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства». До синергетичних дій задля перемоги та поширення екологічної обізнаності радомишльської громади долучилася команда ПМГ ПРООН-ГЕФ, експерти Мережі ОГС Зелена Житомирщина.

В рамках акції проєкту «Сади перемоги Радомишльської громади» було висаджено 1150 саджанців квітів, зокрема портулак, петунії, гвоздику, цинерарію - на Соборному майдані міста, троянди висаджені на Меморіалі Слави.

Експерти Мережі "Зелена Житомирщина" та Товариства охорони природи Чернігівської області порадували та навчили близько 100 дітей Радомишльської громади, провели майстер-класи: "Український метелик з бісеру"; "Лялька-мотанка"; "Чарівна хімія"; "Дегустація меду"; екологічні ігри - "Дій за ОЗОН" та квест "Цілі сталого розвитку: досягай, перемагай, вивчай".

Проведення таких заходів допомагає формувати у дітей такі цінності, як любов до рідного краю, бережливе ставлення до природи, що є однією із давніх українських традицій, патріотизм, коли ми охороняємо природу рідного краю, села, міста, держави. Ще Вольтер писав, що "природа завжди володіє більшою силою, ніж виховання".

Мережа ОГС "Зелена Житомирщина" висловлює щиру вдячність організаційному комітету та партнерам, Олені Яцківській, Радомишль - наш дім, окрема подяка місцевій адміністрації Радомишльської громади за гостинність та розширені можливості у розвитку партнерства та громадських мереж!

Детально про проєкт «Сади перемоги Радомишльської громади»: https://cutt.ly/DJo4f5X