На Чернігівщині розпочались акції "Цілі сталого розвитку в громадах - молодь діє!"»

10 вересня 2020 року учнів з особливими потребами КЗ "Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2" Чернігівської обласної ради у цікавій та доступній формі було ознайомлено із Цілями сталого розвитку, їх впливом на життя.

Було розкрито важливі кроки через художній напрямок – діти розмальовували рисунки на яких висвітлено, як дотримуватися у повсякденному житті простих правил, щоб зберегти довкілля. Представлено презентацію «Цілі Сталого Розвитку для всіх і кожного» про збереження довкілля, адаптації до змін клімату, раціонального природокористування та відеоматеріали поводження з відходами, важливість сортування сміття та компостування рештків їжі, які залишаються дома, опалого листя, рослин.

З 18 учнями навчально-реабілітаційного центру Голова Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони природи та студенти-екологи Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка провели екологічні ігри «Цілі сталого розвитку – вивчай та досягай!» та «Дій за озон». Розповіли про молодіжний рух «Компостування у громадах – молодь діє» та можливостей запровадження практики вермикомпостування в освітніх закладах.

Висловлюємо вдячність Програмі малих грантів ПРООН-ГЕФ за підтримку молоді, що залишається одним із пріоритетних напрямків їх діяльності, зокрема дітей з особливими потребами, що надасть можливість їм навчитись правильному поводженню з органічними відходами з дитинства та сформувати екологічно-орієнтовні звички в майбутньому шляхом підвищення обізнаності.