Органічний тиждень в Україні

05-12 вересня 2013 р. вперше як в Центральній та Східній Європі, так і в Україні, за ініціативи Федерації органічного руху України, проходитиме Всеукраїнська акція «ОРГАНІЧНИЙ ТИЖДЕНЬ В УКРАЇНІ».

 

Органічний Тиждень в Україні - найбільше свято тих, хто вже живе, чи, принаймні, прагне жити у стилі органік. Це – тижневе свято органічних продуктів, а також не лише тих, хто тісно задіяний в органічному агровиробництві, в переробці органічних продуктів, їх розповсюдженні, але, звісно, і у споживанні. Протягом тижня сотні окремих великих і малих подій продемонструють переваги органічного сільського господарства та його позитивний вплив на навколишнє середовище. Органік надає право вибору, здорову альтернативу буття.

Протягом цього періоду проводитиметься, зокрема:

-П’ятий Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів;
-Міжнародна спеціалізована експозиція «ORGANIC SPACE - 2013», що проходитиме в рамках виставок «INPRODMASH & UPAKOVKA’2013»;
 -Міжнародний симпозіум «Органічні продукти: обличчям до споживача».

Планується проведення у засобах масової інформації активної інформаційної та просвітницької кампанії щодо питань сертифікованого органічного виробництва, переваг органічних продуктів, їх маркування, інформування щодо подій, які відбуватимуться під час Органічного Тижня.

Учасниками Органічного Тижня в Україні стануть провідні виробники сертифікованої продукції, переробники, заклади торгівлі, де представлені органічні продукти, ресторани та кафе, освітні установи, всі, хто прагне розвивати органічний сектор в Україні, хто дбає про екологію нашої землі, хто вірить в те, що ми достойні споживати безпечні продукти.