Представники Житомирщини та Чернігівщини долучилися до життя в стилі «Органік»

 

 

Представники Житомирщини та Чернгівщини отримали можливість спробувати  пожити в стилі «органік», долучившись до проведення Органічного Тижня з 5 по 12 вересня.  Так, в роботі Органічного тижня взяли участь партнери Програми малих грантів ГЕФ:  громадська організація «Зелений світ»,  громадська організація «Хвиля»,  громадська організація «Сталий розвиток – гармонія суспільства», всеукраїнський благодійний фонд «Екологічна Україна», громадська організація «Екоклуб Зелена Житомирщина», всеукраїнська громадська організація «Розвиток та довкілля»,Навчально-науковий інститут економіки та екології природокористування Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління. 

 

          

 В рамках відзначення  Органічного Тижня, представники громадських організацій  познайомилися з умовами та правилами вирощуванння продукції в органічний спосіб, отримали можливість в подальшому популяризувати органічні продукти та  переваги органічного в своїх громадах. Так, представники громадськості відвідали 7 вересня 2013 року П’ятий Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів, який проходив просто неба на Контрактовій площі в м. Києві за підтримки Федерації органічного руху України спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Жива планета», Асоціацією «Біолан Україна», Іллінецьким державним аграрним коледжем.

            Цього року виробники з усієї України запропонували до уваги відвідувачів сертифіковані органічні овочі, фрукти, ягоди, мед, соки, напої, сиропи, повидло, крупи, борошно, молочні та м’ясні вироби тощо. На ярмарку можна було придбати і органічні косметичні та миючі засоби.   Не оминув ярмарок і бажаючих спробувати органічні продукти та напої, а також традиційні українські страви, приготовані виключно з використанням органічних інгрідієнтів.

Довідково: через глобальне підвищення температури та внаслідок зміни погодних умов, проблема взаємозв”язку між  змінами клімату та сільським господарством стає ключовою. Органічне землеробство пропонує такі методики управління, які допоможуть фермерам пристосуватися до змін клімату шляхом укріплення агроекосистем, диверсифікації  рослинництва,  а також шляхом накопичення базових знань та практичного досвіду. Органічне сільське господарство – виробнича система, що підтримує здоров'я ґрунтів, екосистем і людей.