Представники Житомирщини взяли участь в II-гому Всеукраїнському дитячому екологічного форумі «Діти за довкілля: Майбутнє обираємо Ми!»

4-5 червня 2015 року відбувся  II-гий Всеукраїнський дитячий екологічний форум, організований Партнерською мережею «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні» за підтримки Програми малих грантів Глобального екологічного фонду та Програми Розвитку ООН, Міністерства екології та природних ресурсів України і Державної екологічної академії післядипломної освіти і управління. В заході взяли участь і представники Житомирщини, зокрема ГО "Хвиля", "Зелений оберіг", "Жінки за довкілля", "Зелена Житомирщина", "Зелена свідомість та партнерство", "Екологічне життя", Асоціація сільськогосподарського розвитку тощо.

У Форумі взяли участь більше 200 учасників з 20 областей України. Зокрема, 100 школярів-активістів, 60 вчителів, науковці, представники молодіжних та дитячих громадських організацій, державних інституцій та вищих учбових закладів. Цього року Форум особливу увагу приділяє дітям-сиротам та дітям-переселенцям.

Програма Форуму зацікавила, як представників освітніх закладів та молодіжних громадських організацій, так і школярів. У рамках Форуму пройшла конференція та круглий стіл на тему «Актуальні питання розвитку системи освіти в інтересах сталого розвитку (ОСР) в Україні» за участю провідних українських та міжнародних експертів у сфері освіти та вчителів з усіх регіонів України, які сформували платформу для обговорення та визначення основних напрямків розвитку освіти в інтересах ОСР в Україні та обміну досвідом щодо найкращих практик впровадження принципів ОСР.

Під час Форуму були підведені підсумки Всеукраїнського дитячого конкурсу «Друге життя побутових відходів», визначені переможці та нагороджені почесними грамотами та цінними подарунками.

Для учнів 7-9 класів з різних областей України було організовано екологічну виставку. Крім того, для школярів підготовлено ряд майстер-класів та проведено декілька екоігор. ГО "Хвиля" та "Зелений оберіг" також взяли участь у виставці, зокрема представили свої напрацювання у галузі розвитку зеленого туризму, а також провели майстер-класи по виготовленню оберегів із сухоцвітів та використанню фіто-чаїв.

Детальніше про Форум за посиланням: http://ecoosvita.org.ua/novyna/ii-y-vseukrayinskyy-dytyachyy-ekologichny...