Просвітництву задля довкілля  та дитячим радостям бути

Навіть в непростих умовах адаптивного карантину добрим справам та дитячим радостям бути! Хочемо повідомити про 2 приємні новини: сьогодні за підтримки ПМГ ПРООН-ГЕФ відзначено учасників конкурсу малюнку та підведено підсумки Конкурсу у студії Українського радіо.

Дякуємо Українському радіо "Житомирська хвиля" за наш дебют Мережі, Сніжані Герасимчук, з Житомирводоканалу за нове цікаве партнерство, експерту Мережі Світлані Журавель  за  лідируючу жіночу роль у  просвітницькій діяльності Мережі та Програмі малих грантів ГЕФ за нашу підтримку.

Сьогодні у студії Українського радіо "Житомирська хвиля" відбулася цікава розмова щодо підведення підсумків конкурсу малюнку: «ЗБЕРЕЖЕМО РІЧКУ РАЗОМ!», який проходив з 1 по 14 червня 2020 року в м. Житомирі. Організатором конкурсу є Комунальне підприємство «Житомирводоканал» за підтримки Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні», мережі організацій громадянського суспільства «Зелена Житомирщина» та ПМГ ПРООН/ГЕФ.

Учасниками зустрічі стали Олена Корж - редакторка UA, Українське радіо "Житомирська хвиля", Сніжана Герасимчук, менеджерка зв’язків із громадськістю КУ "Житомирводоканал" та Світлана Журавель, експертка Мережі ОГС «Зелена Житомирщина».

Уході бесіди Сніжана Герасимчук зазначила, що в конкурсі взяли участь 40 маленьких житомирян віком від 4 до 12 років, які протягом двох тижнів надсилали надзвичайно красиві малюнки із зображенням головної водойми нашого міста Тетерева, його берегів, мостів, що його обрамляють, а також житомирян, які піклуються про нього. Дітки кидали “художній” виклик кризовій ситуації, яка склалася в місті, — зображували шляхи її подолання та способів раціонального водоспоживання, піклування про чистоту водойми. Адже жителі Житомирщини цьогоріч дуже наблизилися до ризиків, зумовленими кліматичними змінами й погодними умовами. Ці ризики, на превеликий жаль, зберігаються. Водночас кризовий час слушний і для того, щоби розважливо розставити пріоритети в житті й діяльності, зокрема, екопріоритети – налагодження гармонійного співжиття природи та людини.

Світлана Журавель розповіла, що за підтримки ПМГ ПРООН/ГЕФ, Мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні» та Мережі ОГС «Зелена Житомирщина» кожен із учасників конкурсу отримав подарунки: це 15 інтерактивних екологічних ігор «Цілі сталого розвитку», книжечки на екологічну тематику: «Захисники довкілля: Змішик та Вторик», «Чепурик – захисник довкілля», «Твори добро: раціонально споживай харчові продукти», а також інформаційні плакати з питань запобіганню поширення COVID-19 та захисні маски.

Ми дякуємо усім за участь у творчій екологічній акції! Віримо, що спільними зусиллями ми зможемо допомогти довкіллю, під гаслом "МИСЛИ ГЛОБАЛЬНО – ДІЙ ЛОКАЛЬНО!".