Розпочато низку акцій “Цілі сталого розвитку в громадах – молодь діє!

Лише за 3 дні було проведено 4 акції в Київській, Житомирській та Чернігівській областях!

Учасниками акцій стали понад 140 учнів з Ірпінської школи № 17, Київської обл., Чернігівського навчально-реабілітаційний центр №2, Водотиївського ліцею та Кмитівської спецшкола-інтернату Житомирської обл.
Акціі сприяють розширенню можливостей молоді та їх участі у прийнятті екологічно обґрунтованих рішень, розвитку лідерства молоді у впливі на місцеву та національну політики. Адже молодь виступає рушійною силою усіх прогресивних змін, які відбувалися і відбуваються у суспільстві.

Саме тому, залучення молоді до вирішення глобальних викликів з якими зіткнулося людство в останні роки набуває особливої актуальності. Освіта молоді є визнаним пріоритетом багатьох міжнародних інституцій, але разом з тим триває пошук ефективних освітніх інструментів, які б розвивали не тільки знання, а і компетенції задля досягнення сталого розвитку суспільства.

Завдяки інноваційній програмі ПМГ ПРООН-ГЕФ «Молодь та зміна клімату» протягом вересня 2020 року проводяться акції «Цілі сталого розвитку в громадах – молодь діє!».

Так, буде проведено понад 7 акцій із залученням близько 300 осіб!

Під акцій учні у цікавій та доступній формі знайомляться із Цілями сталого розвитку (ЦСР), їх впливом на життя та заходами яких ми можемо дотримуватись у повсякденному житті для їх досягнення. Дізнаються як звички впливають на наше життя та як безвідповідальне споживання впливає на наш добробут та процвітання і як споживання пов’язане зі збереженням природних ресурсів та екосистем.

Крім того, під час акцій демонструється молодіжний рух «Компостування у громадах - молодь діє!» та можливості запровадження практики вермикомпостування органічних відходів в освітніх закладах.

Дякуємо Програмі малих грантів та учасникам акцій за можливість обміну досвідом, запровадження нових екологічних практик в навчальних закладах та плідну співпрацю!