Семінар "Компостування у Громадах – Молодь Діє!"

23 липня 2020 року в Ботанічному саду Поліського національного університету м. Житомира за підтримки Програми малих грантів ПРООН-ГЕФ відбувся семінар на тему "Компостування у Громадах – Молодь Діє!".

Даний семінар спрямований на привернення уваги молоді та громади до проблеми спалювання сухої рослинності, яка щорічно завдає шкоди навколишньому природному середовищу, призводить до значних матеріальних втрат, а також має негативний вплив на здоров’я людини та може призвести до летальних наслідків.

Тому, одним із шляхів вирішення даної проблеми є запровадження та поширення руху компостування, як альтернативного способу утилізації органічних відходів, що, в свою чергу, матиме значний соціально-економічний вплив.

На даному семінарі науковцями Поліського національного університету була представлена технологія виробництва біогумусу шляхом компостування органічних відходів, яка стане у нагоді представникам громад, що мають власні домогосподарства із земельними ділянками, сільськогосподарськими угіддями тощо, як можливість утилізації сухої рослинності, органічних відходів з подальшим отриманням органічних добрив, що дозволить значно зекономити витрати.

Тому, компостування органічних відходів - це дієвий метод у боротьбі із забрудненням повітря, безпеки життя людини та отримання органічного добрива (біогумусу