Соціальне шкільне підприємництво у сільській місцевості та малих містах України

Соціальне шкільне підприємництво (СШП) – один із найефективніших методів формування в молоді соціальної відповідальності. Започаткувавши СШП, учні вчаться в ігровій формі та у проєктний спосіб брати у свої руки ініціативу, приймати рішення, формувати команди, змінювати навколишнє середовище.

Школярі самостійно контролюють усі етапи роботи своїх “фірм”: від реєстрації – до організації виробництва, від просування – до збуту продукції. Так вони набувають “дорослого” досвіду. Задача вчителів – забезпечити всі необхідні умови для відкриття та діяльності СШП, а за можливості – інтегрувати діяльність СШП в освітній процес.

Соціальні шкільні підприємства вже довели свою користь. Приміром, у Німеччині працюють понад 10 тисяч таких фірм, до яких залучено понад 130 тисяч школярів.

В Україні вже також з’являються перші СШП, зокрема, у Донецькій, Луганській, Житомирській, Одеській та Львівській областях.

Проєкт реалізується Фондом Східна Європа та ChildFund Deutschland e.V. за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Мережа «Зелена Житомирщина» навчилася теоретично і навчала інших, а тепер спробуємо свої сили і запрошуємо інших до конкурсу!

Детальніше дізнатись про проект можна за посиланням: http://sse.eef.org.ua/#ancor-2