Сьогодні Україна переходить на адаптивну модель карантину

Сьогодні, 22 травня 2020, Україна переходить на адаптивну модель карантину. Вийдуть з карантину лише ті регіони, де не підвищується рівень захворюваності або підвищується незначно. Житомирська область відноситься до числа тих областей де буде послаблено карантинні обмеження.

Відтепер рішення щодо пом’якшення або посилення карантину в областях будуть приймати регіональні комісії ТЕБ та НС за умови дотримання трьох цільових показників, а саме:

  • Інцидентність (за останні 7 днів на 100 тис. населення нараховується менше 12 нових випадків COVID-19)
  • Охоплення тестуванням (за останні 7 днів кількість ПЛР- та ІФА- тестувань складає більш ніж 12 на 100 тис. осіб)
  • Завантаження ліжок (завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують хворих з коронавірусом менше 50%)

Отже, з сьогоднішнього дня дозволяється:

  • проведення спортивних заходів до 50 осіб без глядачів;
  • проведення релігійних заходів з дотриманням обмежень;
  • регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;
  • діяльність готелів без ресторанів.

З понеділка, 25 травня, запрацює метрополітен та буде дозволено відвідання закладів дошкільної освіти.

З 1 червня буде відкриються спортивні зали, фітнес-центри, буде дозволено відвідування занять у освітніх закладах із дотриманням певних обмежень. Також, буде дозволено залізничні перевезення в усіх видах внутрішнього сполучення та міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

Наразі заплановано подальші етапи послаблення карантинних заходів на 10 та 15 червня.

Слід пам’ятати, що обов’язковим залишається регулярна дезінфекція рук, дотримання  соціальної дистанції, «масочний режим» та наявність при собі документів, що посвідчують особу.

Також, залишається ряд заборонених заходів, зокрема проведення масових заходів, робота ТРЦ, відвідування театрів, кінотеатрів та закритих культурних закладів, пасажирські перевезення на міських автобнусних маршрутах у режимі маршрутного таксі. Робота відкритих майданчиків кафе та ресторанів залишається обмеженою (не більше 4-х осіб).

Закликаємо детально ознайомитись із усіма правилами дотримання адаптивного карантину завантаживши інфографік щодо послаблення Кабінетом міністрів карантинних обмежень: /sites/default/files/adaptyvnyy_karantyn.jpg