У Мексиці пройде 5-а Асамблея Глобального екологічного фонду

Мексика стане приймаючою стороною 5-ї Асамблеї Глобального екологічного фонду (ГЕФ) в м. Канкун, Кінтана-Роо, з 25 по 30 травня 2014 року.

Асамблея є органом управління ГЕФ і складається з 183 країн-членів. Зустрічі Асамблеї проводяться раз на чотири роки і служать для огляду і оцінки загальної політики та операційної структури установи. Попередні сесії Асамблеї мали місце в Індії (1998), Китаї (2002), Південній Африці (2006) та Уругваї (2010).
З моменту заснування, ГЕФ виділив оціночну суму в $ 11,5 млрд. позикових коштів і співфінансування більше ніж $ 57 млрд на 3215 проектів у 165 країнах, що розвиваються. Навесні наступного року, міністри, високопоставлені делегації урядів, а також видні екологи, парламентарії, підприємці, вчені та неурядові організації зберуться в Канкуні, щоб розглянути міжнародні екологічні проблеми для фінансування проектів.
Мексика є одним із засновників ГЕФ та отримала $ 414 100 000 в вигляді грантів для підтримки 54 проектів у галузі біорізноманіття, зміни клімату, стійких органічних забруднювачів, деградації земель та міжнародних вод. Крім того, Мексика брала участь у 29 регіональних і глобальних проектах, фінансованих ГЕФ, які поліпшили внутрішньорегіональну координацію для вирішення екологічних проблем.
У майбутній Асамблеї, Мексика матиме можливість описати успішність фінансованих ГЕФ проектів, таких як Центральноамериканский біологічний коридор, охоронювані природні території і розробка програми для біорізноманіття та сталого управління.
Ця зустріч є можливістю для Мексики знову підтвердити свою роль лідера у вирішенні екологічних проблем і свою прихильність до навколишнього середовища.