Заміна ламп – Радомишль приймає естафету!

Проекти Програми малих грантів ГЕФ по заміні ламп розжарювання на енергозберігаючі у мережі вуличного освітлення вже давно реалізуються на Житомирщині. В 2012 році засяяли новими енергозберігаючими лампами вулиці села Борщів та Лутівка Радомишльського району, у 2013 році – с. Гамарня та Слобідка Малинського району. А в 2014 році й Радомишль прийняв естафету.

Активісти громадської організації «Асоціація сільського розвитку» провели велику підготовчу роботу для того, щоб і вулиці районного центру засяяли новими лампами. За підтримки Програми розвитку ООН, Програми малих грантів ГЕФ, місцевої влади та громади  м. Радомишль у серпні 2014 року розпочата діяльність по оновленню вуличного освітлення та заміні ламп розжарювання на енергозберігаючі в центральній частині міста. Це вулиці Велика Житомирська, Польова та Центральна.

Загальна протяжність відновлених ліній електромережі близько 5 кілометрів. Загалом відремонтовано світильники та замінено лампи у 86 ліхтарях центральної частини  міста .

В рамках проекту відремонтовано  та замінено корпуси вуличних ліхтарів, відновлено пошкоджену електромережу, встановлено натрієві сучасні лампи жовтого світла на 100 Вт з енергоресурсом до 12 тис. год та терміном роботи до п'яти років.  Для того, щоб регулювати освітлення, поставили сучасний таймер та багатотарифні лічильники. Освітлення на цих вулицях буде  працювати  з шостої вечора до опівночі. Потім автоматично вимикається. Система запрограмована так, що знову ввімкнеться і працюватиме з четвертої до шостої ранку. Світло горить, коли дійсно потрібно людям. Решта часу — економія електроенергії.  Результати роботи Радомишльської громади привертають увагу усього міста та його гостей.

Для збільшення ефекту економії електроенергії запрошуємо усіх громадян зробити хоча б невеликий крок – замінити звичайні лампи розжарювання на енергозберігаючі у власній оселі. Невеликий вклад однієї родини перетвориться на великий внесок всього міста Радомишль у вирішення глобальної проблеми зміни клімату та економії енергоресурсів.